Take a fresh look at your lifestyle.

Top 10 pensiuni în România

E vară cu “V” mare în calendar și vrem să dăm o fugă la mare. Dar unde mergem? Unde ne cazăm? Dacă te gândești la al nostru litoral, îți cam vin în minte cuvinte ca aglomerație, servicii așa și așa, camere cu miros de mucegai. Adevărat, dar doar pe jumătate și asta pentru că marea noastră albastră știe și să ne cheme în câteva locuri chiar cool, care arată fix ca afară. Nu sunt atât de cunoscute, dar sunt grozave și o să vă vină greu să credeți că sunt din România. Hai să le descoperim împreună!

1. CUIBUL DE LA MARE

Corbu

Dacă vreți să bucurați de o plajă aproape sălbatică, încă nebătătorită de picior de turist gălăgios, plaja de la Corbu e potrivită pentru voi. În această oază de liniște, veți găsi un alt paradis: Cuibul de la Mare. ”Nu avem hoteluri poleite în aur, avem un cuibușor modest de care ne îngrijim să fie primitor și cald pentru orice drumeț ce poposește pe la noi”, asta spun proprietarii despre cuibul lor de rai și fix asta veți găsi aici.
Sunt mai multe posibilități de cazare, atât în bungalowuri, cât și în camere duble. Ce e cu adevărat fain aici e faptul că pensiunea are o politică pro solo-travelers, categorie în care mă regăsesc și eu și sunt puține astfel de locuri în România.

2. MARIS

Vama Veche

O dată ajuns în superba curte de la Maris, în Vama Veche, gândul mi-a zburat la resorturile intime din Grecia sau Portugalia. Cam asta vei găsi aici. Deși e aproape de polul distracției din Vamă, nu e un loc deloc gălăcios. Trebuie să recunosc că nu am ieșit prea des prin stațiune, cât timp am fost cazați aici, atât de mult ne-a plăcut.
Pentru cei dependenți de tehnologie, e bine de știut că Wifi-ul nu e foarte prietenos, dar te invită să te bucuri de loc, să te relaxezi și să îți încarci bateriile. Micul dejun e unul de tip bufet suedez. Se mănâncă bine, iar dacă nu te saturi doamna Maria are grijă să nu pleci nemulțumit de aici.

3. SEA VIEW PENTHOUSE

Mamaia

Mergem acum la Mamaia, unde vă arătăm unul dintre apartamentele noastre preferate de pe litoralul românesc, poate cel mai spectaculos din cele în care am stat noi până acum. Motivul pentru care ne-am întors aici și a doua oară e view-ul.
Te lasă fără cuvinte, la propriu. E locul potrivit pentru cei romantici, dar și pentru o lună de miere, pentru cei care aleg România pentru cea mai frumoasă vacanță de cuplu.4. CASA DE MARE

Olimp

O oază de liniște, așa ar putea fi descrisă, în câteva cuvinte Casa de Mare. Într-o zonă izolată, cu o plajă proprie, cu bar și restaurant, cu o poziție unică direct pe plajă, Casa de Mare e locul ideal pentru cei care vor să fie într-un loc cool și, totuși, să simtă că măcar o bucată mică de plajă și nisip le aparține lor și doar lor. Plaja e curată, deloc aglomerată, și nici nu veți auzi ”porumb de vânzare, cine mai dorește?”.
Nu e deloc un loc plictisitor. Și aici se aude muzica în boxe, însă la un volum redus, ca fiecare să se poată relaxa și să se simtă, cu adevărat, în vacanță, după un an de muncă.

5. SANDALANDALA 

Vama Veche 

Vama Veche. Corturi. Dușuri la comun? Nu, în niciun caz nu e pentru mine, s-ar hazarda unii să spună. Nu și la Sandalandala, unul dintre cele mai spectaculoase campinguri din lux din Europa. Și nu e nicio exagerare. E un loc hippie, dar super curat, cu un design superb, extrem de sigur și asta pentru că aici se intră doar pe baza unor brățări.
Nu mai are rost să vorbim despre atmosferă, una foarte hippie, dar și actuală. Ne-a plăcut mult ideea cinematografului în aer liber, cu proiecții pe un perete imens. Dacă vreți să ajungeți aici, trebuie să rezervați poate chiar cu un sezon înainte, pentru că locul este mai tot timpul sold-out.

6. TAGOO 

Vama Veche

Situată între două locații emblemă în Vama Veche, între Amphora și Expirat, Tagoo este un concept nou și nu foarte des întâlnit în România: adult only. Nu, nu se întâmplă nimic deocheat aici, dar e locul potrivit pentru cuplurile sau cei care vor să vină cu prietenii să se simtă bine, dar și să se relaxeze în același timp. Cu alte cuvinte, dacă ai peste 18 ani, ești bine venit la Tagoo.
Totul e decorat cu mare atenție la detalii și asta te duce cu gândul la vilele cochete din Grecia, din piatră albă. O căsuță superbă vopsită în alb, înconjurată de leandri, o piscină superbă și un design cu un touch modern de foarte mult bun gust – asta am găsit noi la Tagoo.

7. CASA STAVROS

2 Mai

Schimbăm, acum, stațiunea și mergem la 2 Mai, unde găsim un loc super cool, cu vibe mediteranean. Am ajuns la finalul sezonului de plajă, deci a fost liniște și doar liniște, însă prietenii mei care au ajuns aici chiar și în high-sezon mi-au spus că la Casa Stavros, atmosfera e relaxantă.
Piscina mărginită de nisip e, să zicem, zona de distracție a pensiunii. În jurul camerelor, în schimb, nu te va deranja niciun zgomot. Camerele sunt curate, saltelele foarte confortabile, sezlonguri sunt suficiente pentru toți clienții, iar micul dejun e mai mult decât îndestulător.

8. PETRESCU APARTAMENT

Mamaia

Pentru cei care preferă zona de nord a stațiunii Mamaia, vă recomandăm un apartament, cu o amplasare foarte bună, într-un bloc foarte aproape de plajă. Trebuie să recunoaștem că noi am ales apartamentul datorită view-ului superb spre mare. Lăsăm pozele să vorbească de la sine.

9. CASA BLANCA 

Olimp

E unul dintre cele mai faine concepte pe care l-am văzut noi pe litoralul românesc. Ceea ce ne-a uimit pe noi dincolo de designul foarte fresh al bungalow-urilor este faptul că ele sunt construite direct pe plajă. Peisajul este unul de poveste, așa că e locul perfect pentru cei care caută liniște, departe de zgomotul clasic pe care îl găsești în alte locuri.
Complexul e child-friendly, cu multă toleranță din partea personalului pentru energia celor mici.  Complexul Casa Blanca are amenajată și o chicinetă complet utilată, pentru cei care preferă self cateringul.

10. NAYINO HOTEL RESORT

Mamaia

Nu e unul dintre cele mai ieftine hoteluri de pe litoralul românesc, însă e unul unde serviciile sunt printre cele mai bune. Am simțit pe pielea noastră de multe ori faptul că personalul de la mare nu e prea prietenos, aici însă servirea și modul în care ești tratat sunt ireproșabile. Este un hotel de patru stele, child-friendly, cu o bucătărie variată, potrivită pentru toate vârstele de copii. Pentru cei care vor servicii premium la Marea Neagră e chiar locul potrivit.

Sursa: calatorinbascheti.ro

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More