Take a fresh look at your lifestyle.

Top 10 secrete si curiozitati despre trandafiri, cele mai cunoscute flori ale lumii

Trandafirii, unele dintre cele mai populare flori, ne ofera numeroase legende si povesti, dincolo de frumusetea lor.

Trandafirii, unele dintre cele mai populare flori, ne ofera numeroase legende si povesti, dincolo de frumusetea lor. Chiar daca vorbim despre trandafirii naturali sau despre superbii trandafiri criogenati, in jurul acester flori fascinante s-au creat, de-a lungul timpului, mituri si legende pe care merita sa le afli. In plus, din acest articol, poti afla si mai multe curiozitati despre cea mai cunoscuta floare a lumii. Te invitam sa descoperi un top al celor mai interesante 10 secrete si curiozitati despre trandafiri!

1. Oamenii au fost pasionati de trandafiri inca de cand a fost descoperita aceasta floare. Se spune chiar ca etajele impunatorului palat al Cleopatrei au fost acoperite cu petale de trandafiri.

2. Intelptul Confucius avea in biblioteca sa nici mai mult nici mai putin de 600 de carti, despre trandafiri si modul in care se ingrjesc acestea.

3. Despre cel mai vechi trandafir din lume se crede ca a aparut in urma cu 1.000 de ani. Conform legendei, este vorba despre planta care mai creste si astazi pe zidul Catedralei Hildeshim din Germania. Exista un mit conform caruia Ludovic cel Pios a vizitat acest loc in anul 815, pentru a lua parte la slujba. Intors dupa un fragment uitat din Moastele Fecioarei Maria, acesta a regasit un arbust de mari dimensiuni, ce le acaparase.

4.Trandafirul este o floare enigmatica, daca luam in calcul numeroase legende care incearca sa ii atribuie diverse semnificatii. Una dintre povestile acestei flori spune ca, in timpul Imperiului Roman, exista o fetita extrem de frumoasa, care se numea Rhodanthe. Frumusetea sa incredibila a atras multi barbati care o curtau, iar ea, pentru a scapa de ei, s-a refugiat in templul prietenei sale, Diana. Din pacate, Diana a devenit geloasa pe Rhodanthe si atunci cand cei care tanjeau dupa ea au patruns in tempe, Diana s-a infuriat si a transformat-o pe amica sa intr-o floare cu spini – trandafirul.

5. Dolly Parton este cunoscuta pentru muzica sa, in principal, insa iubitorii de flori ii asociaza numele cu un soi de trandafir portocaliu care ii poarta numele celebrei artiste.

6. Conform mitologiei grecesti, cea care a dat numele trandafirului a fost Afrodita. Atunci cand se plimba prin gradina sa, aceast a fost intepata de spinul unei plante cu flori albe si cu tuplina plina de spini. Sangele sau a colorat in rosu petalele acesteia, transformandu-se in clasicul trandafir rosu.

7. Trandafirul este un simbol al vremurilor actuale. De fapt, acesta a devenit emblema oficiala a Statelor Unite.

8. Arheologii au descoperit ramasitele fosilizate ale trandafirilor salbatici care dateaza de peste 40 de milioane de ani.

9. In Grecia Antica, trandafirii erau folositi in timpul evenimentelor cu insemnatate speciala. Grecii se impodobeau cu ghirlande din trandafiri si pulverizau esente de parfum din aceasta floare atat de cunoscuta si indragita in zilele noastre.

10. Josephine, sotia lui Napoleon a adorat atat de mult trandafirii incat a ajunsese sa aiba in gradina sa peste 250 de soiuri diferite.

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More