Take a fresh look at your lifestyle.

Topul celor mai populare destinaţii de vacanţă în rândul românilor

Analizând zborurile efectuate în 2016 şi planurile de călătorie pe care mai mulţi români le au în 2018, specialiştii au realizat un top al celor mai populare destinaţii. Mai mulţi călători români au ales destinaţiile însorite din Europa pentru a-şi petrece concediile,  atât în 2016, cât şi în 2017.

Călătoriile au devenit o experienţă tot mai accesibilă pentru românii care vor să descopere ţările şi culturile vecine, dar şi pe cele dincolo de graniţele continentului. Aceasta este concluzia la care a ajuns echipa momondo.ro, după ce a analizat căutările de zbor efectuate de către aceştia pentru 2016 şi 2017 şi le-a comparat cu planurile de călătorie pe care mai mulţi români le au în 2018. Mai mult, studiul dezvăluie cum au evoluat costurile de zbor şi perioada de concediu a românilor în cei trei ani pentru cele mai căutate destinaţii. Vacanţe anuale în Europa latină: durată mai scurtă de relaxare, dar la un preţ mai mic Mai mulţi călători români au ales destinaţiile însorite din Europa pentru a-şi petrece concediile,  atât în 2016, cât şi în 2017. Spania şi Italia au înregistrat cele mai multe căutări de zbor în ultimii doi ani, conform datelor momondo.ro. Românii care au căutat să călătorească în afara ţării în 2016 şi 2017 s-au îndreptat în principal către Spania. Oraşul către care majoritatea călătorilor au căutat zboruri este Barcelona, cu plecare din cele mai mare aeroporturi din ţară – Bucureşti, Cluj şi Timişoara.

Interesul românilor pentru o vacanţă în capitala catalană a înregistrat o creştere semnificativă în ultimii doi ani iar pentru 2018 căutările de zbor cu plecare din Bucureşti au crescut cu 77%, comparativ cu 2017. Planurile de vacanţă pentru 2018 ale tot mai multor călători români includ în continuare Barcelona ca principală destinaţie. Cu toate acestea, perioada petrecută de aceştia la destinaţie este tot mai scurtă. Românii care au zburat din Bucureşti au stat în medie 9 zile în 2016, 8 zile în 2017 iar pentru 2018 şi-au rezervat aproximativ o săptămână în Spania.

Când vine vorba de costurile de zbor pentru o vacanţă în străinătate, datele momondo.ro arată o scădere destul de mare a preţurilor pentru aceste destinaţii în 2018. Zborurile către Barcelona au înregistrat costuri tot mai mici în ultimii trei ani. Pentru o călătorie dus-întors la clasa Economy în 2016 românii au plătit în medie 171 de euro şi în 2017 în medie 155 de euro. Pentru o deplasare cu avionul în 2018, călătorii plătesc mult mai puţin, în medie 112 euro de persoană. Cu toate acestea, Roma rămâne cea mai ieftină destinaţie din top pentru o călătorie din Bucureşti în 2018. Românii care călătoresc din următoarele cele mai mari aeroporturi din ţară, din Cluj şi Timişoara, se îndreaptă către aceleaşi destinaţii. Zborurile către Barcelona, Spania au fost cele mai căutate de către călătorii români din aceste două oraşe în ultimii doi ani. În ceea ce priveşte anul 2018, interesul lor în a-şi petrece vacanţa în acest loc este şi mai mare: datele momondo.ro arată o creştere de +104% în căutările de zbor cu plecare din Cluj şi +33% pentru cele cu plecare din Timişoara către Barcelona.  Roma este, de asemenea, a doua cea mai dorită destinaţie pentru relaxare în rândul românilor care zboară din Cluj şi Timişoara.

Destinaţii mai puţin explorate Destinaţiile de călătorie populare sunt invadate de turişti. Dacă ajungi în Amsterdam, Paris, Berlin, s-ar putea să fii foarte surprins nu de obiectivele turistice cât de cozi şi preţuri. Astfel că mai mulţi călători încep să ia în considerare destinaţii alternative. Ţinând cont de asta, mai mulţi călători decât până acum vor alege destinaţii care sunt asemănătoare cu oraşele principale, dar mai puţin aglomerate şi mai puţin costisitoare. În loc să urmeze traseul turistic către Barcelona sau Roma de exemplu, călătorii vor pune ca destinaţii următoare pe listă oraşe cu resurse culturale impresionante precum Marrakech şi Madeira. Cu toate acestea, costurile de zbor către capitale şi către alte oraşe mai mari sunt în continuare scăzute, ceea ce face adesea ca majoritatea turiştilor să rămână acolo. Pentru a ajunge în locuri mai puţin cunoscute în zonă, turiştii pot închiria o maşină sau se pot deplasa folosind transportul public. Printre cele mai populare 5 destinaţii din 2018 se numără Thailanda, Maldive sau Maroc. Pentru această analiză, specialiştii au avut în vedere datele despre căutările de zbor înregistrate între 2016 şi 2018.

„Observăm an de an o creştere a interesului românilor de a descoperi sau de a-şi continua experienţa călătoriei căutând zboruri atât în Europa, cât şi Asia şi nu numai. Prezenţa tot mai multor oferte de călătorie şi reduceri din partea companiilor aeriene de pe piaţă face ca planificarea unei călătorii cu avionul să fie un subiect accesibil şi atât de familiar majorităţii. Dincolo de asta, remarcând acest trend în creştere, lucrăm la a crea noi instrumente care să susţină şi să inspire oamenii să exploreze drumuri nebătătorite. Servicii incluse în opţiunile momondo precum Caută Pretutindeni permit călătorilor să acceseze preţuri pentru destinaţii alternative direct pe hartă şi să înţeleagă rapid unde altundeva pot merge în lume cu bugetul pe care îl au în acel moment”, a declarat Mircea Giurcă, reprezentantul momondo în România.

Sursa: adevarul.ro

 

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More