În timpul sezonului rece, atât adulții, cât și copiii răcesc des, fac febră și roșu în gât. Virozele respiratorii sunt peste tot, afectând tot mai mulți oameni și acest lucru pentru că sistemul imunitar al acestora este destul de plăpând. Iarna, bolile de colectivitate sunt peste tot, astfel că este normal ca mai ales părinții să se preocupe și să le ofere copiilor lor un tratament potrivit și de asemenea să apeleze la diverse trucuri pentru prevenție.
Vitaminele și mineralele fac minuni atunci când există un pericol de îmbolnăvire, fie datorat sezonului rece, fie din cauza altor factori de contaminare. De aceea, este bine să țineți cont de acest lucru și să mâncați cât mai multe fructe și legume proaspete, acestea având un aport destul de mare de vitamine.
Vitamina C, un leac pentru întărirea sistemului imunitar
Dacă observi că un membru al familiei răcește des este clar că are nevoie de puțin ajutor. Ai putea să îi administrezi vitamina C pe durata iernii și mai mult ca sigur îmbolnăvirile vor fi mai rare, această vitamină contribuind la întărirea sistemului imunitar. Am putea spune că vitamina C reușește să lupte de-a dreptul cu gripa în sezonul rece, astfel că simptomele acesteia vor fi mult mai mici, organismul fiind în acest mod apărat de eventualele complicații. De asemenea, se cunoaște despre vitamina C că are un efect antioxidant, astfel că poate lupta cu boli grave, precum cancerul sau afecțiunile cardiovasculare. În plus, vitamina C contribuie la producția de colagen, acesta fiind foarte important pentru oase și țesuturi.
Se găsește în fructe și legume consumate în stare proaspătă și în mod deosebit în citrice, căpșuni, afine, cartofi, varză, broccoli sau chiar fasole. Dacă nu consumați multe alimente ce conțin vitamina C atunci puteți opta pentru suplimente, în dozele recomandate de către medic.
Fierul
Previne apariția anemiilor, stimulând formarea globulelor roșii în sânge. Ca atare, în timpul iernii vom avea nevoie de un aport mare de fier, acesta contribuind la o mai mare energie, dar și la creșterea performanțelor școlare. Lipsa de fier poate determina o stare de oboseală accentuată, anemie și apatie. Se recomandă consumul de alimente ce conțin fier, precum carnea roșie, pâinea, făinoasele, ouăle, lintea și cerealele. Trebuie să se cunoască că printr-un aport suficient de vitamina C, fierul va putea fi mult mai ușor absorbit de către organism.
Related Posts
Cmentariile sunt închise