Take a fresh look at your lifestyle.

Un nou colț de paradis îi așteaptă pe timișeni: Lefkada!

Una dintre destinațiile care devin din ce în ce mai căutate de bănățeni și de ceilalți locuitori din vestul României pentru petrecerea unor concedii de vis este insula grecească Lefkada.

Făcând parte din din grupul Insulelor Ionice ale Greciei, legătura cu Grecia continentală fiind asigurată printr-un pod plutitor, Insula Lefkada îi încântă pe turiști nu doar datorită plajelor străjuite de stânci albe (de unde și denumirea insulei, cuvântul grecesc „lefkada” traducându-se prin expresia „Insula albă”), ci și prin contrastul fermecător cu care natura amestecă aceste plaje cu peisaje muntoase, încărcate de vegetație.

Clima mediteraneeană, cu puțini nori și soare strălucitor atrage anual milioane de turiști dornici să se bucure nu numai de plaje, ci și de celelalte obiective, istorice, culturale sau de petrecere a timpului liber pe care le oferă insula Lefkada.

Plajele absolut superbe – unele dintre ele, considerate a fi între primele zece cele mai frumoase și mai populare din lume – cu un nisip fin, auriu sau cu pietricele rotunde, scăldate în marea azurie, reprezintă, indiscutabil, prima categorie de atracții care fac ca această insulă să fie atât de căutată.

Cei care caută clipe de relaxare sub razele soarelui care mângâie coastele insulei găsesc aici plaje care sunt adevărate oaze de liniște, sate pescărești cu mori de vânt, refugii pentru reculegere religioasă în biserici vechi și mănăstiri celebre sau se pot întâlni cu istoria și legenda în cetățile ce străjuiesc de secole aceste ținuturi.

Cei care iubesc distracția au la dispoziție stațiuni cosmopolite, înțesate de hoteluri, restaurante, cluburi și magazine, cu plaje oferind toate facilitățile moderne, posibilități nebănuite de a practica sporturi nautice, dar și tentațiile oferite de viața de noapte.

Despre bucătăria fantastică de aici se poate vorbi, dar cuvintele nu pot fi întotdeauna îndeajuns de cuprinzătoare pentru a descrie varietatea culinară locală, așa că mai bine descoperiți singuri senzațiile uluitoare oferite de bucatele tradiționale sau de vinurile aromate îmbietoare oferite de localnici.

Sursa: traveleurope.ro

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More