Take a fresh look at your lifestyle.

Unde să îți petreci vacanța în 2018?

In ultimii ani, românii au prins tot mai mult gustul călătoriile, iar vacanțele exotice sunt la mare căutare și anul acesta. Mulți vor să simtă pe pielea lor experiența unui circuit în India, China, Thailanda sau în alte țări din America de Sud și Africa. O mică parte din ei se descurcă pe cont propriu, însă cei mai mulți aleg să meargă într-un grup organizat, fiind ghidați de o agenție de turism.

Iar cum luna ianuarie este considerată cea mai bună lună din an pentru achiziționarea unui bilet de avion, a unui city break sau a unei vacanțe (datorită prețurilor cu până la 60% mai mici în unele cazuri), noi am ales să vă enumerăm, alături de partenerii noștri de la Bavaria Tour, câteva locuri de neratat într-o viață.

Un circuit în Thailanda vă reîncarcă bateriile

Bangkok, Phuket, Phi Phi Islands sau James Bond Island sunt doar câteva din frumusețile pe care vi le oferă o vacanță în Thailanda. Locurile sunt unice, iar în Bangkok puteți vizita, printre altele, templul Wat Trai Mit unde poate fi văzută faimoasa statuie de aur a lui Budha înaltă de trei metri și realizată din 5,5 tone de aur masiv, templul Wat Pho unde se regăsește celebra statuie a lui Buddha la rugaciune, dar și Mare Palat și Templul cu statuia lui Buddha realizată din smarad.

Din Bangkok puteți ajunge în Phuket, unde, la doar 45 de minute de mers cu barca de mare viteză sau 90 minute cu ferryboatul, se regăsesc Insulele Phi Phi. Da, vorbim aici de paradisul exotic unde nisipul este foarte fin și apa are o claritate desăvârșită. Puteâi petrece o zi întreagî pe o plajă, unde vă puteți relaxa la soare sau va puteți bucura de sporturile acvatice – înot, snorkeling, scuba.

De neratat este și excursia pe faimoasa insula Phang Nga (James Bond Island), paradisul cu plaja albă și mare de culoarea smaraldului din care se ridică spre cer stanci amețitoare. Aici a fost filmată scena duelului din filmul James Bond. Cei mai curajoși pot alege și o excursie de genul elephant trekking (30 min) sau whitewater rafting eco-adventure (5 km).

Tărâmul făgăduinței și coasta de est a Canadei în 14 ZILE

New York City, Boston, Quebec, Montreal, Ottawa, Toronto, Cascada Niagara, Lancaster, Ţara Amish-ilor, Washington, DC, Philadelphia și New York City sunt pe listă atunci când vine vorba unui circuit care să includă SUA și Coasta de Est a Canadei.

Odată ajunși în New York, puteți să faceți un tur de oraș cu opriri pentru fotografii la: Times Square, Catedrala Saint Patrick, Rockeffeller Center, Empire State Building și clădirea Flatiron. Pe list intră și Soho, dar șii Chinatown, Wall Street și Districtul Financiar, unde se află cele mai mari și cele mai importante instituții finaciare ale orașului.

După New York și Boston se trece granița către Canada, iar în Quebec puteți admira fortificațile, locul unde Abraham a purtat bătălia, denumită și Prima bătălie de la Quebec, Grande Allee, Parlamentul, Citadela, faimosul Castel Frontenac, Place Royale, dar și districtul Petit Champlain.

Traseul continuă cu Montreal, Ottawa (de neratat plimbarea cu barca pe râul St. Laurent pentru a admira magnificul peisaj al regiunii 1000 de insule), Toronto și, bineînțeles vizitarea cascadei Niagara, una dintre cele 7 minuni ale lumii, ce include și o experiență multisenzorială. Aici se pot face și croaziere de neuitat până in apropiere de “inima” cascadei la bordul navei Hornblower Niagara Cruise.

Odată trecută granița spre SUA, călătoria continuă spre Lancaster, Pennsylvania, denumit simbolic Țara Amish-ilor. Pe drum, se fac o serie de opriri pentru poze în sate tradiționale, se vizitează Muzeul și Casa Amish-ilor, iar seara se ia cina într-un restaurant de familie cu specific Amish, pentru o experiență autentică.

Experiența Maroc: Casablanca, Marrakech, Rabat, Fes și Chefchaouen

La un preț excelent puteți alege și un circuit de 8 zile în Maroc care să includă Malaga, Tanger, Casablanca, Marrakech, Rabat, Meknes, Fes și Chefchaouen.

Sosirea se face în Malaga, iar traseul se continuă pe ruta Tanger – Casablanca. După traversarea Strâmtorii Gibraltar, ajungeți în fascinantul Tanger unde se face un tur panoramic al orașului. În următoarele zile, traversați Casablanca pentru a admira arhitectura faimosului oraș marocan și vizitați Moscheea Hassan al II-lea.

În Marrakech aveți destul timp liber la dispoziție pentru descoperirea orașului pe cont propriu sau, opțional, puteți să faceți un tur de oraș cu ghid local. Aici se vizitează Palatul Bahia, Moscheea Koutoubia, madrasa Ben Youssef, centrul vechi, medina, piața tradițională Jema el-Fnaa și faimoasele bazaruri.

Excursia contină spre capitala Marocului, Rabat. Turul impresionantului oraș cu deschidere la Oceanul Atlantic include vizite la: Bouregreg Marina, portul fluvial de unde se pot vedea Necropola Chellah și Turnul Hassan. Din Meknes, puteți alege un trip opțional la Fes, cel mai vechi oraș imperial al Marocului. Turul de oraș începe cu cartierul Fes El Bali, unde se află Moschea și Universitatea al-Qarawiyyin, care găzduiește și cea mai veche bibliotecă din lume. Se vizitează și școlile coranice denumite Madrase, „souk” – faimoasele piețe in aer liber, Turnul Albastru și Palatul Regal.

Pe traseul de întoarcere se vizitează Chefchaouen, un oraș desprins parcă din altă lume, supranumit și Orașul Albastru.

Frumusețile idilice ale Indiei

Delhi, Alsisar, Jaipur, Fortăreața Amber, Palatul Vânturilor, Fatehpur Sikri, Agra, Fatehpur Sikri, Taj Mahal, dar și Fortăreața Red Agra sunt doar câteva din minunile care pot fi admirate într-un circuit organizat în India.

Din Delhi se pornește către Alsisar, un oraș feudal situat în centrul regiunii Shekhawati. Acesta este recunoscut atât pentru fortăreața sa, construită în anul 1755 pentru a proteja orașul aflat pe ruta comercială a caravanelor dintre China și Orientul Mijlociu, cât și pentru minunatele case “haveli” renumite pentru frescele înfățișând zei, zeițe, animale, dar și diverse scene din timpul colonizării britanice.

Ajunși la Jaipur, orașul care tronează peste o fascinantă zonă deșertică, puteți să vizitați bazarul din orașul cu ricșa. De neratat, Fortăreața Amber, o atracție turistică situată la aproximativ 11 km de oraș, la poalele muntelui. Deplasarea până la aceasta se poate face cu jeep-ul, sau, opțional, pentru cei mai curajoși, cu elefantul. Pe drumul spre Fortăreață veți face și un popas la Palatul Vânturilor – Hawa Mahal – un complex cu palate sofisticate, grădini și curți, artă decorativă și uși sculptate.

În drumul spre Agra se face un popas în Fatehpur Sikri pentru a vizita orașul abandonat, construit din gresie roșie, de către Marele Mughal Imparatul Akbar, în secolul al XVI-lea. Se ajunge și la Taj Mahal – un monument închinat iubirii, construit pe parcursul a 22 de ani, cu ajutorul a peste 20.000 de oameni. Trebuie să știți că marmura albă a fost adusă de la peste 300 km depărtare, cu ajutorul a 1.000 de elefanți, iar întreg edificiul a fost construit de Împăratul Mughal Shah Jahan pentru a-și exprima dragostea pentru soția sa, Mumtaz Mahal, la mijlocul secolului al XVII.

Pe listă mai este și vizita la Fortăreața Red Agra – o adevarată capodoperă arhitecturală, dar și un tur în Delhi. Turul începe cu o vizită în orașului vechi, la Raj Gat, un memorial pentru Mahatma Gandhi, la imensa fortăreață Red Fort (din exterior), Jama Masjid, cea mai mare moschee din India și una dintre cele mai mari din Asia (din exterior). Acesta continua apoi în noul Delhi cu o vizită la Qotub Minar – cel mai înalt turn de piatră din India, și apoi veți putea admira Poarta Indiei, Palatul Parlamentului și Casa Prezidențială.

China, un loc unic!

Dacă vă surânde un sejur în China, noi vă recomandăm să nu stați pe gânduri. Timp de 9 zile puteți admira, pe rând, Shanghai, Beijing, Orașul Interzis, Marele Zid Chinezesc, muzeul Capital, Hutong și alte minunății din acest colț al lumii.

După sosirea în Shanghai puteți să alegeți vizite pe cont propriu sau tururi opționale ce cuprind vizitarea orașului vechi, a grădinilor Yu și a satului plutitor Songjiang (cu prânz inclus).

Transferul din SHANGHAI în BEIJINGse face cu trenul de mare viteză CRH 380. Aici are loc vizitarea complexului 798 Art Zone, plimbarea prin Hutong, dar și o cină tradițională la o familie acasă.

De neratat, Orașul Interzis – fostul palat regal, de unde 24 de împărați ai dinastiilor Ming și Qing au condus China pe o perioadă de 500 ani, piața Tinanmen și Templul Cerului – celebra sală de rugăciune din Beijing.

Printre altele, puteți alege o vizită la Marele Zid Chinezesc, să dați o fugă la muzeul Capital, să experimentați un masaj chinezesc, dar și multe din tradițiile chinezești.

Pentru cei interesați de unul din aceste circuite unice, cei de la Bavaria Tour lansează și un card de fidelitate. Prin intermediul acestui card, veți putea beneficia de discounturi la fiecare excursie achiziționată.

Pe scurt, programul constă în acumularea de puncte valorice de către turist pe care le poate preschimba în reduceri din valoarea pachetelor turistice achiziționate ( sejururi, circuite, croaziere).

În plus, printre noutățile companiei mai amintim și faptul că Bavaria Tour oferă și un voucher de 100 lei pentru prima rezervare făcută în 2018.

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More