Take a fresh look at your lifestyle.

Uzbekistan nu mai cere viza pentru romani

0

Vesti cu adevarat excelente – cu incepere de la 1 februarie 2019, cetatenii romani (impreuna cu cetatenii din alte 44 de tari) nu mai au nevoie de viza sa viziteze Uzbekistanul ! Sincer, ma bucura aceasta stire, tinand cont ca am fost de 2 ori in Uzbekistan si e o tara cu adevarat speciala. Si care e musai sa o vedeti. Si, iata, de acum, e mult mai simplu sa o vizitati – ati scapat de corvoada vizelor.

Timp de decenii, nu era chiar usor sa iei o viza de Uzbekistan. Iti trebuia invitatie, trebuia sa te duci la un consulat sa iei viza (de la Istanbul era cel mai aproape pentru ca nu exista ambasada uzbeca in Romania), apoi se putea lua de pe aeroportul din Tashkent (din nou in conditiile unei invitatii), ma rog complicat.

Uzbekistan nu mai cere viza pentru romani 1

Dar, intre timp, „nemuritorul” presedinte Islam Karimov a murit in 2016, iar urmasul sau Shavkat Mirziyoyev e hotarat sa deschida tara pentru comert si turism. Iar potentialul pentru turism este extrem de mare – Uzbekistanul are unele dintre cele mai frumoase orase ale Drumului Matasii, mancarea este superba (cel putin pentru gustul meu), tara este sigura si faina. Si dupa introducerea anul trecut a e-visa, anul acesta a luat decizia cea mare – cetatenii a zeci de tari inclusiv Romania pot intra si vizita tara pana la maximum 30 zile fara viza  cu incepere din 1 februarie 2019 !

Informatia a fost anuntata pe mai multe canale de comunicare, inclusiv de site-ul Lonely Planet.

In acest moment, in Asia Centrala, romanii nu au nevoie de viza pentru a vizita Kazahstan, iar pentru Kyrgyzstan si Tajikistan, se poate obtine on-arrival in aeroporturile capitalei sau on-line ca e-visa (se poate intra prin mai multe puncte de frontiera). Pentru Turkmenistan, trebuie in continuare obtinerea unei vize pe baza de invitatie.

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More