Take a fresh look at your lifestyle.

Vacanță de neuitat în Ibiza

Ibiza este insula petrecerilor, a distracțiilor, una dintre cele mai frumoase Insule Baleare, foarte apropiată de Spania. Acest loc de vis este frecventat mult de cei care adoră distracțiile în cluburi, discoteci animate, restaurante, baruri, cazinouri, și care vor să se bucure și de plajele deosebit de frumoase.

Vacanță de neuitat în Ibiza 1

Ibiza a fost numită de greci Pitiusas sau Insula cu pini. În ceea ce privește distracția, Ibiza este considerată capitala cluburilor din Mediterana.

Și totuși de ce merită să vizitezi această insulă? Dincolo de distracții și muzică, în Ibiza ai parte de un sejur de neuitat pentru că vei fi fascinat de farmecul rural al acestei insule.

În Ibiza se ajunge cu avionul pentru că este aeroport. Vara este sezonul când în Ibiza vin mii de turiști din întreaga lume. Ei adoră cele peste 50 de plaje cu nisip alb care sunt situate în golfurile din Ibiza. De asemenea, cei care frecventează cluburile sunt atrași de această insulă pentru că aici există 7 cluburi mari sofisticate, în care pot să intre câteva mii de oameni.

Desigur există foarte multe cluburi mai mici, care sunt mai ieftine. În cluburi turiștii au parte de distracții extraordinare: dansuri uimitoare și muzică produsă de cei mai buni DJ din lume, nopți braziliene, petreceri cu spumă, baluri flower power, petreceri cu fantome și alte tematici. La petrecerile tematice pot intra doar cei care au haine speciale sau costumația potrivită evenimentului respectiv.

Unul dintre cele mai frumoase orașe din Ibiza este Elvisa. Aici poți vizita:

  • Catedrala Sfânta Maria a Zăpezilor și Castelul medieval din apropierea sa.
  • Muzeu de Artă Modernă care are și lucrări ce se pot cumpăra la prețuri destul de mari.
  • Biserica Santo Domingo numită El Convent
  • Bastionul sau turnul de apărare Sa Torre
  • Primul teatru din Ibiza denumit Pereyra – care este acum cinematograf
  • Muzeul Arheologic, Dealul morilor de vânt
  • Monumentul als Corsaris ridicat în cinstea corsarului Antoni Riquer care a apărat populația insulei de atacul piraților.

https://www.google.ro/maps/place/07820+Sant+Antoni+de+Portmany,+Insulele+Baleare,+Spania/data=!4m2!3m1!1s0x1299361dba7cd63b:0x65ee51a33e47001f?sa=X&ved=0ahUKEwi_zpCO7ITcAhVHiKYKHSzxDF8Q8gEIjQEwCw

Un alt oraș mare din Ibiza este Portmany, pe coasta de vest a insulei. Acesta în vremuri de demult era doar un sat de pescari, dar acum este o stațiune aglomerată de localnici și turiști. Portul la golful mare este impresionant, are iahturi, vase și feriboturi. Aici se poate vizita Biserica Sant Antoni Abat. La aproximativ 8 km de port, spre nord-est, se află Santa Agnes de Corona ce cuprinde un sat care păstrează atmosfera tradițională, o capelă sau o bisericuță, un magazin și un bar.

Plajele din Ibiza sunt încântătoare. Cele mai renumite sunt plajele de pe coasta de sud-est unde vin numeroși turiști. Sunt și plaje mai liniștite, cu insulițe stâncoase foarte aproape de țărm, mai ales în partea de nord a insulei. Una dintre acestea este Cala es Figueral. O plajă în care ai parte de multă liniște este Cala de Boix, cu dealuri verzi în jurul ei. Cei care au copii preferă Platja Niu Blau deoarece este înconjurată de pini, iar golful în care este situată are apa de adâncime mică. Platja de Salines reprezintă locul cel mai apreciat de turiști.

Alte plaje renumite în Ibiza sunt: Platja del Pinos (la gura Râului Santa Eulària), Stațiunea și Platja Cala Llonga, Platja des Canar (cu multe baruri și restaurante). După denumirea acestui râu, care este singurul de pe Insula Ibiza, vine și numele orașului din apropiere – Santa Eulària des Riu. La ieșirea din oraș se află o Biserică fortificată înconjurată de case pitorești, pe culmea Puig de Missa. Aici se află Muzeul Etnologic, iar puțin mai departe se găsește Muzeul Barrau cu picturile artistului Laurea Barrau.

Vacanță de neuitat în Ibiza 2

Cel mai înalt munte din Ibiza se numește Sa Talaiassa și are 475 m. La poalele muntelui se află orașul Sant Josép de sa Talaia unde se poate vizita Taverna Bernat Vinya. Pe acest munte se pot face drumeții până în vârf, de unde se poate admira o panoramă superbă.

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More