Take a fresh look at your lifestyle.

Vacanța la schi cu mașina: Nouă sfaturi pentru o călătorie fără stres și în siguranță

0

Sezonul de schi este în plină desfășurare și mulți pleacă la munte. Sosirea și plecarea cu mașina este uneori o provocare. Spațiul de depozitare redus, poleiul și străzile aglomerate provoacă adesea frustrare în rândul călătorilor.

Asigurați stabilitatea mașinii pe timp de iarnă

Anvelopele de iarnă și lanțurilor de zăpadă sunt o necesitate pentru fiecare călător pe timp de iarnă. Acestea din urmă nu sunt întotdeauna obligatorii, dar lanțurile de zăpadă sunt obligatorii pe multe rute montane din Alpi. Fără lanțuri de zăpadă în zonele montane din Austria, te poate costa până la 5.400 de euro, de exemplu. Înainte de plecare, trebuie verificate farurile și ștergătoarele. De asemenea, include completarea cu antigel în apa de răcire și în sistemul de spălare parbriz, precum și verificarea nivelului de ulei și baterie. O vinetă este adesea necesară pentru a ajunge la cele mai frumoase destinații de schi.

Împachetează inteligent

Un al doilea pas este încarcarea sensibilă a mașinii. Călătorii ar trebui să aibă grijă să nu încarce unilateral ci să facă acest lucru strategic. Regula generală se aplică: lucrurile grele în jos, securizarea lucrurilor ușoare de la alunecare! Componente importante, cum ar fi un triunghi de avertizare, trusa de prim ajutor, vestă de avertizare, frânghie de remorcare, lanternă, raclă de curatat parbrize și solutia de degivrare ar trebui să fie întotdeauna la îndemână. De asemenea, este recomandat să aveți o pătură la îndemână in cazul in care este necesară instalarea lanțurilor de zăpadă. În cele din urmă, atunci când depozitați schiurile în casetele de acoperiș, acordați atenție greutății maxime. Dacă în schimb montați un suport pentru acoperiș pe mașina dvs., atașați întotdeauna schiurile în jos și cu vârfurile în spate.

Îndepărtați umiditatea din mașină

În timpul iernii, multă umiditate ajunge în mașină dvs., din îmbrăcăminte și încălțăminte. Acest lucru poate avea consecințe neplăcute: geamurile pe interiorul mașinii se aburesc și pot îngheața din interior. Acest lucru înseamnă că este esențial să ștergeți geamurile înainte de a începe călătoria și a porni ventilatorul. Sistemul de aer condiționat poate ajuta și la reducerea umidității din interior.

Evaluează corect condițiile meteorologice

Starea de suprafață a zăpezii și a gheții extinde distanța de frânare a fiecărei mașini. O altă sursă de pericol sunt camioanele care vin din față. Pe prelaturile și acoperișurile lor se formează în parte plăci de gheață sau zăpadă, care se desprind de camion în timpul călătoriei. Prin urmare, pe traseele cu zăpadă șoferii trebuie să păstreze o distanță suficientă de vehiculul din față. La accelerare și frânare, este important să acționați cu precauție, deoarece o acțiune prea bruscă determină ca zăpada să se desprindă mașina.

Atentie cu mașina în zona de schi

În stațiunile de schi este important să acordați o atenție deosebită pietonilor și pasionaților de zăpadă de pe marginea drumului. Există un risc acut de alunecare, de aceea este recomandabil să păstrați întotdeauna suficientă distanță. Dacă ești la volan, scoate-ți pantofii de schi și snowboard înainte de a porni.

Folosiți cel mai bun timp de călătorie

Blocajele de trafic nesfârșite și timpul de așteptare îndelungat pe străzi, îngheță rapid bucuria viitoarei vacanțe. Aici este recomandat să vă planificați ruta de călătorie exact înainte de plecare. Acest lucru oferă șoferilor posibilitatea de a lua în considerare posibilele prognoze de blocaje de trafic și de a căuta alternative departe de rutele aglomerate. Regula generală este: orele de vârf ale vacanțelor sunt vineri între orele 13:00 și 20:00 și sâmbăta între 9:00 și 15:00. În weekend, drumurile spre stațiunile de schi suferă adesea de trafic foarte greu dimineața .

Distracția pasagerilor mici

„Cât mai durează?” Cu copiii mici, chiar și distanțele scurte devin rapid un test de răbdare. Părinții sunt sfătuiți să planifice înainte de călătorie cum pot menține copiii bine hrăniți pe traseu. Dispozitivele electronice, cărțile sau piesele de radio sunt ideale pentru menținerea copiilor ocupați și astfel evitarea neliniștilor și frustrărilor. Mulți copii adoră, de asemenea, jocurile clasice în mașină, cum ar fi animale din pluș sau descifrarea plăcuțelor de înmatriculare.

Pauze suficiente

Pauzele sunt esențiale, mai ales pe distanțe mai lungi, iar pentru mulți călători un ritual fix pe drumul către pârtia de schi. Cei care fac o pauză împiedică frecvent oboseala și concentrarea slabă în timpul călătoriei. De asemenea, copiii se bucură de exerciții fizice și aer curat la un drum lung.

Fotos: Adobe Stock

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More