Take a fresh look at your lifestyle.

Vapoarele de croazieră extraordinare !

Spărgătorul de gheață, navele de marfă și vaporul cu roată cu zbaturi

Vapoarele de croazieră extraordinare

O aventură de neuitat pe apă, să pornești pe urmele lui Mark Twain pe un vapor cu roată cu zbaturi, să privești echipajul cum descarcă marfa și să iei parte la o plimbare cu elicopterul, pe lângă croazierele clasice. Companiile de transport maritim oferă circuite neobișnuite în regiunile cele mai îndepărtate ale lumii. Dolce Vita a adunat, în acest articol, cinci dintre aceste croaziere spectaculoase.

Elicopterul pe o navă de expediție

Compania de transport maritim australiană „North Star Cruises“ oferă croaziere fabuloase de-a lungul coastei australiene, în apele indoneziene și Papua-Neuguinea. Spectaculos la acest vas este că pe punte se află un elicopter. Astfel, pasageri pot face și zboruri, nu doar drumeții, pe lângă sporturi maritime sau saună. Grotele retrase și artificiale sunt explorate cu ajutorul bărcilor mici. Datorită numărului mic de pasageri, echipajul își permite să satisfacă dorințele pasagerilor. La bordul navei de expediție „True North“, exploratori țin discursuri. Capitanul își invită pasagerii pe punte unde, pe ecrane, sunt difuzate informații despre regiunile descoperite de exploratorii de la bord.

Cu spărgătorul de gheață la Polul Nord

„50 Years of Victory“ își poartă pasagerii într-o călătorie pe tărâmul de gheață din regiunile cele mai îndepărtate și izolate ale pământului. La Polul Nord descoperi, împreună cu un ghid, mediul de viață al urșilor polari, al focilor și al balenelor. Nava de transport maritim „Poseidon Expeditions“ poate străpunge cu cele 75000 PS ale sale, straturi de gheață cu o grosime de 3 metri. Pe lângă faptul că nava este un spărgător de gheață atât de puternic, este dotat şi cu obibliotecă, două saune, o piscină încălzită și un teren de volei. Maxim 128 de persoane pot călători cu un astfel de vas.

Navele de marfă pe pacific sud

Un alt gen de croazieră îi așteaptă pe pasageri pe „Aranui 15“, navă a companiei familiare de transport maritime „Compagnie Polynesienne de Transport Maritime Aranui (CPTM)“. La bordul navei de aprovizionare, de 126 metri lungime, observi, alături de echipaj, cum sunt încărcați peștii, fructele exotice, mașinile sau bărcile. Compania de transport maritim a fost înființată în anul 1954 pentru a asigura aprovizionarea Ahipelagului Tuamotu și a insulelor Gambier. Călătoria prin lumea insulelor din Polinezia Franceză se întinde de la Tahiti până la Tuamotus și până la Marquesas, care sunt aprovizionate exclusiv de „Aranui 15“, cât și înapoi spre Bora Bora. Pasagerii pot lua parte la excursii pe țărm sau pot face sorkeling să admire fauna marină. Calatorii decid dacă doresc să doarmă într-o cameră comună, o cabină standard sau un apartament pe această navă de marfă și pasageri.

Printre ghețari și iceberguri

O croazieră cu nava de expediție „MS Skorpions“ a companiei de transport maritim „Skorpions Cruises“ oferă celor care doresc un concediu plin de aventură, o expediție la cei mai mari ghețari din apele din Chile sau Argentina. Departe de civilizație, pasagerii se apropie în mod autentic de natura sud-americană. În timp ce ghidul relatează fapte interesante despre regiune, exploratorii țin discursuri la bord despre particularitățile zonei vizitate. Iar în timp ce căpitanul, împreună cu echipajul său, navighează printre sloiuri, pasagerii savurează priveliștea spectaculoasă de pe cele doua punți. Marvin Mȕller a relatat că „atmosfera relaxantă, calitatea superioară a serviciilor și personalul prietenos de la bord sunt tipice pentru această afacere de familie chiliană“. Astfel, pasagerii îl pot urmări pe căpitan în timp ce conduce nava sau pot arunca o privire în bucătăria de la bord.

Croaziere tematice cu vapoarele cu roată cu zbaturi

La bordul vaporului „MS American Queen“ te cuprinde nostalgia. Compania „American Queen Steamboat“ păstrază vie tradiția vapoarelor cu aburi. Croazierele comerciale cu vapoare cu aburi au început din 1807 în USA, iar afacerea a fost înființată abia în 2011. Cu vapoarele cu roată cu zbaturi modernizate, pasagerii pot experimenta croaziere tematice pe Mississippi și pe râul Ohio. Astfel, în prim plan se află muzica din sud sau perioada pionerilor din vestul sălbatic. Chiar dacă astăzi nu mai există acele vapoare de altă dată, pasagerii se simt totuși în alt secol datorită navelor de la Amrican Queen Steamboat. Tot pe acest vas, mirii și miresele nostalgici se avântă pe urmele istoriei Statelor Unite ale Americi.

Copyright: Urs Hubscher/DolceVitaMagazine

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More