Take a fresh look at your lifestyle.

Vinul se servește cu stil

Vinul este acum mai mult decât un patrimoniu cultural, vinul a devenit o componentă de lifestyle. Dacă doriți să nu fiți oarecum rușinați în ceea ce privește servirea vinului în societate, aveți nevoie de o cantitate minimă de cunoștințe de bază. Partea dificilă este că subiectul vinului este extrem de complex și confuz. Un amestec de adevăruri, neadevăruri și clișee! Dar iată câteva reguli utile.

 

1. Este bine de știut că paharele pentru vin se țin de picior, aceasta fiind și rațiunea formei lor, pentru a nu atinge cupa, riscând astfel să alterăm temperatura optimă de servire. În plus, degetele pot lăsa amprente inestetice. De asemenea, paharul nu trebuie ținut de talpă. Acest lucru ar trebui să fie rezervat somelierilor.

2. Paharul se ține cu mâna stângă, pentru ca mâna dreaptă să fie folosită pentru a strânge mâna invitaților, în semn de bun venit. Cei cărora le transpiră palmele, pot ține paharul în mâna dreaptă, ciocnind doar cu noile cunoștințe.

3. Vinul vă face să păreți interesanți. Dar nu vorbiți prea mult despre asta, nimănui nu-i plac atotștiutorii.

4. La șampanie nu se lasă dopul să explodeze decât atunci când tocmai ați câștigat un mare premiu sau sunteți câștigătorul unui eveniment de prestigiu.

5. Femeile care folosesc ruj vor lua întotdeauna câte o înghiţitură din același loc. O amprentă pe pahar poate fi sexy, dar toată marginea paharului pătată ar arăta vulgar.

6. Alături de vin roșu ar trebui să fie băută, din când în când, câte o gură de apă. Nimic nu pare mai dubios decât dinții colorați violet.

7. Dacă se regăsesc mai mult de patru persoane la masă, nu mai trebuie să ciocnim paharele. Atunci când ciocniți cu cineva, este politicos să priviți în ochii acelei persoane. În caz contrar, veți fi rapid etichetat ca o persoană care frecventează regulat pub-uri. La patru persoane sau mai puțin gazda este cea care ridică mai întâi paharul. Pare ciudat când gazda nu cunoaște această regulă.

8. “In vino veritas”… atunci când partenerul de pahar a consumat mai mult decât necesar, el poate fi mai sincer decât at trebui. Prin urmare este indicat să beți dumneavoastră moderat.

Dar cea mai importantă regulă este să te simți bine atunci când bei vin. Vinul este foarte bun dacă este savurat cu toate simțurile tale.

În principiu, în lumea vinurilor ar trebui să acționezi ca in Don Juan sălbatic și înfometat! Întotdeauna curios și curajos, în căutare de nou. S-ar putea, uneori, să existe și un strop de dezamăgire. Vinul este plin de secrete care nu pot fi descrise, dar care vor să fie descoperite. Dar lucrul frumos este că, spre deosebire de Don Juan, vânătorul și prada dragostei, noi putem găsi, în cele din urmă, satisfacția în vin.

Foto: Shutterstock

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More