Take a fresh look at your lifestyle.

Vrei sa nu pierzi timp si bani, alegand gresit o agentie de turism? Iata 5 ponturi pentru o vacanta fara griji

Camere murdare, prea mici, fara televior sau aer conditionat, mancare fara gust, insuficienta sau nediversificata. Acestea pot fi doar cateva dintre nemultumirile frecvente ale unui turist care si-a luat „teapa” din partea agentiei pe care a ales-o in mod gresit.

Atunci cand alegem o agentie de turism pentru a ne planifica vacanta in strainatate pana in cele mai mici detalii, ne asteptam ca lucrurile sa decurga asa cum am stabilit in momentul achitarii pachetului ales. De foarte multe ori se intampla ca turistul, odata ajuns la destinatie, sa nu fie asteptat in aeroport de ghidul local si sa nu beneficieze de transportul catre hotel promis de respectiva agentie de turism. In acest caz, vacanta de vis se poate transforma intr-un cosmar!

Mai mult decat atat, deseori conditiile de cazare nu sunt cele stabilite cu agentia, fie ca vorbim de confort, igiena sau bucatarie. Camere murdare, prea mici, fara televior sau aer conditionat, mancare fara gust, insuficienta sau nediversificata. Acestea pot fi doar cateva dintre nemultumirile frecvente ale unui turist care si-a luat „teapa” din partea agentiei pe care a ales-o in mod gresit.

De obicei, agentia este direct raspunzatoare de confortul si siguranta turistului pe durata sejurului, conform contractului semnat. Iar daca tot am amintit de contract, ce reprezinta o parghie de control in relatia cu agentia de turism, iti prezentam 5 ponturi pe care e bine sa le ai in vedere de la bun inceput, pentru a nu avea surprize neplacute mai tarziu:

1. O agentie de turism respectabila si profesionista trebuie sa aiba obligatoriu licenta de functionare emisa de Ministerul Turismului. Poti verifica acest lucru fie pe site-ul agentiei (de obicei, in footer-ul paginii este precizat numarul Licentei), fie in sediile din tara, unde documentul este afisat la loc vizibil. Licenta de functionare iti garanteaza incredere indicand ca nu este vorba de o agentie fantoma si ca aceasta isi asuma public raspunderea pentru activitatea desfasurata. In caz de eventuale probleme, poti cere in mod oficial despagubiri.

2. Experienta in domeniu reprezinta un alt criteriu dupa care te poti ghida cand alegi o agentie de turism. Spre exemplu, Christian Tour este unul dintre cei mai avizati touroperatori de la noi din tara, cu o experienta de peste 20 de ani in organizarea de vacante charter la preturi avantajoase!

3. Notorietatea si cifra de afaceri (poate fi verificata pe Internet). Evident, vanzarile indica popularitatea agentiei. Iar popularitatea in cifre reflecta, bineinteles, profesionalismul companiei. Cu cat mai multe persoane apeleaza la o agentie de turism, cu atat exista mai multe sanse ca aceasta sa fie potrivita si pentru tine. Christian Tour detine 40 de agentii in Romania si este totodata prezenta peste hotare, fiind un brand autohton extins la nivel international. Agentia a inregistrat anul trecut vanzari de peste 67 de milioane de euro.

4. Consulta parerile de pe Internet si verifica vizibilitatea agentiei in mediul online. Daca agentia respectiva are o comunicare transparenta, cu atat mai bine. In plus, analizand opiniile altor persoane care au calatorit deja prin acea agentie, iti poti face o parere cat mai apropiata de realitate si o comparatie a nivelului pietei, precum si a preturilor practicate pentru a nu te lasa pacalit!

5. Contractul. Cum spuneam la inceput, contractul pe care-l semnezi cu o agentie de turism este foarte relevant. Citeste cu atentie toate clauzele si adreseaza orice intrebare, in caz de nelamuriri.

Asadar, „tepele” sunt principala grija a turistilor cand aleg o agentie de turism. Fie ca ele sunt legate de conditii de cazare ce lasa de dorit sau de preturi prea ridicate si oferte false, timpul pierdut intr-o vacanta neplacuta nu-ti mai poate fi inapoiat de nimeni. In ceea ce priveste banii pierduti, din pacate nici inapoierea acestora nu este o certitudine daca ai ales gresit agentia. Deci, nu face niciun compromis si fii foarte atent pentru a nu pierde timp pretios, bani sau a nu-ti pune in pericol propria siguranta atunci cand calatoresti in strainatate!

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More