Take a fresh look at your lifestyle.

WERENBACH – BIJUTERII DIN ALTĂ LUME

Totul a început de la o idee spontanã apărutã la jogging în pãdure. Elveţianul Patrick Hohmann s-a gândit sã producã ceasuri din materialul rachetelor spaţiale folosite.

WERENBACH - BIJUTERII DIN ALTĂ LUME 1

O idee la care fondatorul firmei nu a mai renunțat. Un ceas care poartã în sine o poveste adevãratã şi senzaţionalã: povestea rachetei şi a zborului în spaţiu. «Cine nu s-a uitat măcar o datã la stele şi nu a fost fascinat sã zboare în spaţiu», spune Patrick Hohmann, care a lansat marca de ceasuri în 2013 şi care și-a văzut acest vis printr-o bucatã adevãratã din spaţiu purtată la încheieturã.
Materialul de bazã al ceasurilor provine din stepa Kazahstanului. De acolo de unde pleacã rachetele Sojus în spaţiu. Acestea zboarã în trei etape spre orbitã. La aprinderea primei etape explodeazã douã pãrţi din rachetã: boosterul la o înãlţime de aproape 46 de kilometri şi învelişul de protecție împotriva vântului la aproxiativ 85 de kilometri. Acest material explodat cade înapoi pe pãmânt şi aterizeazã într-o zonã militarã interzisã. Acest fier vechi din spaţiu l-a achiziţionat Hohmann de la unicul comerciant de fier vechi spaţial.

WERENBACH - BIJUTERII DIN ALTĂ LUME 2WERENBACH - BIJUTERII DIN ALTĂ LUME 3

O bucãţicã de istorie astronauticã la încheieturã
Materialul salvat nu este indicat sã fie folosit în starea sa brutã pentru ceasuri. Componentele sunt dure, de cele mai multe ori îndoite, şi au deseori zgârieturi adânci. Dar Patrick Hohmann a găsit, împreunã cu partenerii sãi, o cale sã-l facã utilizabil: bucãţile de metal sunt astfel pregãtite într-un proces mecanic fin prin mai multe etape, iar suprafeţele rãmân pe cât posibil în starea lor originalã, dar se pot totuşi prelucra în cadrane de calitate. În funcţie de materialul inițial se formeazã o paletã întreagã de cadrane unice. Fiecare prezintã diferite culori și combinații de culori sau sunt impregnate prin diferite urme de uzurã. Foarte captivante sunt acele cadrane care provin din bucãţile unei rachete care au fost expuse la cãldura motorului sau care prezintã fragmente din înscripţionãri. Din cauzã cã fiecare fragment a fost exact selectat şi sortat, se poate dovedi locul de provenienţa exact al fiecãrui cadran. El ia materialul existent şi reuşeşte sã facã din el un produs complet nou, care poartã practic o parte din povestea celuilalt obiect. «Am vrut sã creez un produs emoțional, care relateazã o poveste autenticã.»

Cadranele sunt tãiate direct şi manual din rachete. Printr-un proces mecanic fin, pe parcursul mai multor etape, se fac apoi cadrane precise din componentele unei rachete în starea lor brutã.

WERENBACH - BIJUTERII DIN ALTĂ LUME 4WERENBACH - BIJUTERII DIN ALTĂ LUME 5

 

Montare dupã comandã
Deoarece cadranele au suprafeţe şi culori diferite, nu pot fi vândute ca o colecţie omogenã. Soluţia ar fi o configurare. Aceasta îi permite clientului sã îşi aleagã cadranul cu urmele de uzurã dorite sau în combinaţia de culori aleasã şi să le admire în ceasul încă nefinalizat. Dacã clientul navigheazã printre cadrane, atunci configuratorul nu indicã de aproape doar locul exact de provenienţã a materialului de pe rachetã, ci şi misiunea din care provine. ‘Built to Order’ se numeşte, dacã comanda a fost introdusã şi abia apoi se asambleazã ceasul. În ediţile B.T.O. fiecare bucatã este unicat, fabricată conform dorinţei clientului.

WERENBACH - BIJUTERII DIN ALTĂ LUME 6WERENBACH - BIJUTERII DIN ALTĂ LUME 7WERENBACH - BIJUTERII DIN ALTĂ LUME 8WERENBACH - BIJUTERII DIN ALTĂ LUME 9

Werenbach are douã colecţii: Colecţia exclusive Soyuz (serii mici, componente valoroase, carcasã şi cadran din material de rachetã) şi Colecția Leonov (cadran din material de rachetã).

www.werenbach.ch

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More