Take a fresh look at your lifestyle.

WIZZ AIR SE EXTINDE LA TIMIȘOARA A TREIA AERONAVĂ ȘI PATRU NOI RUTE DIN SEPTEMBRIE

Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală și de Est și cea mai mare companie aeriană din România, a anunțat astăzi o nouă etapă de extindere a rețelei de transport din Timișoara, prin alocarea unei aeronave Airbus A320 adiționale și adăugare a patru noi rute bazei locale, precum și creșterea frecvențelor pe unele dintre cele mai populare rute existente.

Noul Airbus A320 se va alătura flotei Wizz Air de la Timișoara în septembrie 2019, reprezentând o nouă investiție WIZZ în România, de peste 100 de milioane* de USD, și va crea 35 de noi locuri de muncă în cadrul companiei. Odată cu sosirea noii aeronave la Timișoara, flota Wizz Air din România va crește la 27 de aparate de zbor, dintre care 3 la baza din Timișoara. Creșterea flotei va spori capacitatea Wizz Air în România cu 10,5% față de perioada anterioară, aceasta ajungând la 9,5 milioane de locuri la vânzare în 2019.

Începând cu septembrie, cele mai noi zboruri Wizz Air vor conecta Timișoara cu Billund, încântătorul oraș din inima Danemarcei, care este orașul de origine a renumitei companii Lego, două orașe interesante din Germania – Nuremberg cel plin de istorie, în stil gotic, și Karlsruhe/Baden-Baden, o destinație spa, de relaxare, situate la granița cu Franța, cu unele dintre cele mai atractive castele din țară, precum și cu Doncaster/Sheffield, în Marea Britanie, perla Epocii Victoriene.

Primul zbor Wizz Air din Timișoara a decolat în 2008, iar de atunci compania a devenit lider pe aeroportul Traian Vuia cu peste 4,8 milioane de pasageri transportați până în prezent. În 2018, Wizz Air a transportat mai mult de 730.000 de pasageri pe cursele din Timișoara. WIZZ oferă oportunități accesibile de călătorie în toată Europa tuturor tipurilor de pasageri prin 19 rute cu tarife reduse spre 9 țări de la Aeroportul Traian Vuia din Timișoara

Anul trecut, WIZZ a transportat peste 8,3 milioane de pasageri pe rutele cu tarife scăzute din și spre România, mai mult cu 14% față de 2017. În România, operațiunile Wizz Air vor facilita anul acesta 6.000** de locuri de muncă în industrii conexe. WIZZ oferă în prezent 146 de rute spre 20 de țări de la 10 aeroporturi din România. Bilete pentru noile rute sunt deja disponibile și pot fi rezervate de la doar 99 de RON*** pe wizzair.com.

Tamara Vallois, Head of Communications la Wizz Air, a declarat în cadrul unei conferințe de presă la Timișoara: Suntem încântați să anunțăm alocarea celei de-a treia aeronave la baza din Timișoara. Această investiție înseamnă mai multe locuri de muncă în România în cadrul Wizz Air, dar și multe oportunități accesibile de călătorie pentru clienții români. Mai mult, înseamnă și mai multe rute interesante spre Europa, cu acces facil la din ce în ce mai multe destinații pentru pasagerii din Timișoara. Sperăm că cele patru noi zboruri din Timișoara către destinații interesante cum ar fi Billund în Danemarca, Baden-Baden și Nuremberg în Germania și Sheffield în Marea Britanie vor fi bine primite de pasagerii noștri. Suntem siguri că noile curse vor aduce și mai mulți călători internaționali și vor consolida relațiile de business dintre România și restul Europei. Echipajul nostru prietenos, alcătuit din colegi români, este nerăbdător să vă întâmpine la bordul aeronavelor WIZZ!”

„Pentru Aeroportul Timișoara, introducerea acestor rute este bine-venită deoarece reflectă un interes al populației regiunii de vest pentru aceste destinații, dar și al locuitorilor din zonele deservite de cele patru aeroporturi pentru Timișoara. Partenerul nostru, Wizz Air, a făcut studii de piață și s-a consultat îndelung cu administrația aeroportului înainte de a lua decizia de a introduce aceste patru noi destinații și de a crește frecvențele pentru celelalte cinci. Ne dorim ca aceste curse să atragă nu doar români care doresc să călătorească spre aceste destinații dar și cetățeni din zona de deservire a acestor aeroporturi pentru a vizita zona de vest a României și viitoare capitală culturală a Europei. Aeroportul Timișoara este legat de Wizz Air printr-o colaborare benefică a ambelor părți și, în primul rând, benefică milioanelor de pasageri care au utilizat facilitățile de zbor oferite de compania aeriană la Aeroportul Timișoara. Iar dovada cea mai bună a excelentei colaborări în interesul clienților noștri, pasagerii, este creșterea numărului de zboruri și destinații planificată pentru 2019”, a declarat directorul aeroportului Timișoara, Daniel Idolu.

 

Despre Wizz Air

Wizz Air este cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală şi de Est, care operează o flotă de 106 aeronave Airbus A320 şi A321 şi oferă mai mult de 600 de rute de la 26 de baze, ce asigură conexiunea între 145 de destinaţii din 44 de ţări. La Wizz Air o echipă de peste 4.500 de profesionişti în aviaţie livrează servicii superioare şi tarife foarte scăzute, ceea ce face ca Wizz Air să fie alegerea preferată a 34 de milioane de pasageri în ultimele 12 luni. Wizz Air este listată la London Stock Exchange cu abrevierea WIZZ și este inclusă în calculul indicilor FTSE 250 și FTSE All-Shares. Wizz Air este membră a Asociației Internaționale a Transporturilor Aeriene (IATA) și a Operational Safety Audit (IOSA), companie de referință la nivel global în ceea ce privește recunoașterea siguranței companiilor aeriene. Wizz Air a primit recent cel mai mare rating de siguranță, de 7 stele, acordat de către airlineratings.com, singura agenție globală care se ocupă de aprecierea siguranței companiilor aeriene și produselor lor. De asemenea, Wizz Air a fost numită „European Airline of the Year 2017” de Aviation 100, o publicație anuală renumită care recunoaște cele mai performante companii din domeniul aerospațial.

* prețuri de listă Airbus

** conform ACI (Airports Council International) la fiecare 1 milion de pasageri transportați pe parcursul unui an se facilitează 750 de locuri de muncă în regiune

*** un singur segment, cu toate taxele obligatorii incluse

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More