Take a fresh look at your lifestyle.

Yoga – sustainable mindfulness

0

Yoga este mai mult decât un sport la modă sau o tendință actuală. Fascinația învățăturii indiene depășește exercițiile pentru corp. Gândirea și acțiunea durabile sunt ferm ancorate în principiile yoga. Numeroasele Retreats – retrageri și studiouri de yoga – din Thailanda, care au implementat sustenabilitatea în conceptul lor, permit călătorilor să facă ceva bun pentru mediul și sănătatea lor.

Originea yoga

Yoga era inițial o învățătură filosofică din India care a fost practicată acum peste 5.000 de ani. Înrădăcinată în hinduism și budism, yoga este o cale spirituală către mai multă atenție. Exercițiile fizice au fost dezvoltate ca un contrabalans al meditației. Elementele yoga au fost aduse în Thailanda de călugări, unde a fost dezvoltat masajul thailandez. Acest lucru este cunoscut în Europa de Vest sub numele de Masaj Thai Yoga care este o formă pasivă de yoga.

Yoga astăzi

De la mijlocul secolului al XIX-lea, exercițiile fizice au fost adesea în prim-plan și, în majoritate, nu mai au loc într-un context religios. Yoga este practicată ca o activitate de agrement și sport pentru toate vârstele, din întreaga lume. Traseul este scopul. „Samadhi”, starea de meditație completă în care gândirea este oprită, este scopul yoga.

În zilele noastre există multe stiluri și tipuri diferite de exerciții în yoga, de la atletic la meditativ, există ceva pentru toată lumea.

„Yoga este starea în care mintea ajunge să se odihnească”

Așa o descrie Patanjali în manualele sale. Cu mai bine de 2.000 de ani în urmă, savantul indian a dezvoltat un plan în opt pași cu privire la modul de a ajunge în această stare de odihnă prin exerciții. Conform acestei învățături, yoga este practicată și astăzi: primul nivel, Yama, reprezintă reguli de conduită atunci când avem de-a face cu natura și cu alți oameni. Niyama, al doilea nivel, oferă instrucțiuni pentru a ne ocupa de noi înșine. Al treilea pas, Asana, descrie exercițiile fizice. Această a treia etapă este cunoscută sub denumirea de yoga.

Scopul primelor două etape ale yoga este de a preda nonviolența și frugalitatea. Yoga integrează mediul în acțiunile fiecărui individ și astfel asigură atenția și în viața de zi cu zi. Acest lucru face ca yoga să fie un instrument important pentru a deveni mai durabil  în fiecare zi din viață. Cei cărora le pasă de mediul lor și de semenii lor și se tratează cu atenție pe ei înșiși și pe ceilalți, acționează într-un mod sustenabil holistic.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More