Take a fresh look at your lifestyle.

Zece ponturi pentru un zbor fără stres

Cum începe relaxarea încă de pe drumul spre obiectivul turistic? Dolce Vita prezintă zece ponturi pentru o perioadă fără stress înaintea și în timpul zborului.

Zece ponturi pentru un zbor fără stres 1

1. Alegerea corectă a locului

Cine dorește să își asigure locul în avion, îl rezervă în prealabil, pentru o taxă suplimentară. Mai mult spațiu pentru picioare pentru oamenii înalți se află pe locurile de lângă culoar sau la ieșirile de incendiu. Multe companii aeriene au creat, pe rutele pe distanțe lungi, o libertate de mișcare în plus la prețuri rezonabile.

2. Evitarea cozilor la automatele de Check-in

În unele cazuri, pot fi depuse bagajele pe aeroport și în noaptea dinaintea plecării – astfel rămâne mai mult timp în ziua decolării. Pe lângă aceasta, înregistrarea de acasă, prin intermediul desktopului sau a telefonului mobil, decurge fără stresul care s-ar crea la așteptarea în coadă la automatele de Check-in din aeroporturi.

3. Respectarea dispozițiilor pentru bagaje

Bagajul de mână este practic, dar este permis doar limitat – atât în ceea ce privește cantitatea, cât și din punct de vedere al conținutului. O cercetare, în prealabil, a regulilor scutește, mai târziu, persoana respectivă de probleme și timp. Cine se îmbarcă târziu riscă să nu mai găsească loc în compartimentul pentru bagaje. Bagajele mici, care încap sub scaunul din față – cu excepția scaunelor de la ieșirile de urgență – pot fi păstrate în cabină.

4. Programarea timpului necesar

Nimic nu duce la mai mult stres decât un timp îndelungat de așteptare pe aeroport – mai ales, dacă timpul este deja limitat. Trebuie luate în calcul și întârzierile de pe drumul spre aeroport. În acest caz, este recomandată trecerea, la timp, de controlul de securitate. Chiar și după Security Check există, în cele mai multe aeroporturi, suficiente posibilități de luat masa.

5. Organizarea gustărilor și a băuturilor

În funcție de tarif și de ruta de zbor, sunt incluse în preț anumite meniuri și băuturi. Se recomandă stabilirea acestuia înainte de zbor. În caz că tariful ales nu include masa, pot fi luate la bord alimente de acasă și băuturi din aeroport, dar doar de la magazinele de după controlul de securitate. Meniurile speciale ar trebui solicitate deja de la rezervare. Băuturile sunt esențiale în timpul zborului, evident, cele fără alcool.

6. Fii pregătit cu documentele importante

Întotdeauna să ai la îndemână documentele necesare pentru zbor: prima dată referința de rezervare, apoi, după Checkin, biletul de îmbarcare. Chiar și ID-ul (în funcție de destinație, pașaportul și/sau viza) nu are ce căuta în cel mai adânc colț al genții.

7.  Nu permite apariția plictiselii

Atât pe rutele lungi, cât și pe cele scurte sunt indispensabile mijloace de recreere precum cărți, muzică sau jocuri pe aparate mobile. Acestea sunt necesare în special pentru familiile cu copii. Pentru că WLAN – dacă este disponibil – de cele mai multe ori se plătește, bugetul pentru călătorie este scutit prin download-urile precedente efectuate acasă sau pe aeroport. Cel mai indicat este ca aparatele electronice să fie încărcate cu o zi înainte sau să existe o baterie externă și un cablu de încărcare în bagaj.

8. Protejează-te de răceli

Mulți oameni simt că aerul din avion este rece. De aceea sunt recomandate ținutele lejere în locul celor elegante, în special în straturi care pot fi date jos sau pot fi adăugate la loc în funcție de schimbările de temperatură. Din bagaj nu trebuie să lipsească nici balsamul de buze și crema hidratantă pentru mâini, pentru a evita uscarea pielii. Un element de protecție în plus împotriva răcelii este fularul, care devine, astfel, o
componentă principală în bagaj. Sprayul nazal și guma de mestecat fac minuni împotriva presiunii care declanșează înfundarea urechilor.

9. Pregătire pentru un somn liniștit

O pernă confortabilă (umflată), ochelarii de somn și dopurile de urechi sunt necesare în bagaj, dacă plănuiești să dormi pe parcursul zborului. Păturile nu sunt întotdeauna oferite gratuit, și în acest caz e bine să ai una în bagaj.

10. Mișcarea picioarelor

Ridică-te în timpul zborului și fă câțiva pași. Acest lucru te va ajuta să nu amorțești, mai ales pe rutele lungi. Activitatea este benefică nu doar pentru sănătate, ci relaxează și picioarele și contribuie la starea ta de confort.

Foto: Shutterstock

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More