Take a fresh look at your lifestyle.

Zmeura Sugana- Doua recolte in aceeasi vara!

Cauti un soi de zmeura care sa asigure doua recolte bogate in cursul aceleasi veri? Vrei ca zmeura recoltata sa aiba o estetica de-a dreptul delicioasa, cu fructe foarte mari, suculente si aromate? Specialistii iti recomanda zmeura Sugana , un soi la mare cautare in randul celor care vor rezultate de exceptie!

Zmeur Sugana este un soi prietenos la conditiile climatice din Romania, nu necesita tratamente speciale si in plus, asigura recolte bogate, de doua ori in aceeasi vara! Este rezultatul incrucisarii a doua soiuri apreciate: Autum Bliss si Tulameen.

Dincolo de fructele cu aspect senzational, zmeura Sugana este o excelenta sursa de sanatate. Mai exact, are un continut foarte bogat de vitamina C, vitamina K, acid folic, vitaminele B1, B2 si vitamina E. Mai mult, zmeura Suganacontine cantitati importante de mangan, magneziu, cupru si potasiu.

Zmeur Sugana, un soi cu recolte de nota 10. Iata ce trebuie sa faci pentru rezultate exceptionale

Cultivarea zmeurei in tara noastra devine o practica des intalnita in randul celor care vor fructe sanatoase si profit de pe urma pasiunii. Pentru ca este un fruct de padure usor adaptabil la conditiile de mediu(clima, relief,etc.), zmeura asigura recolte bogate fara investitii costisitoare.

Este necesar sa ai la dispozitie un teren propice cultivarii zmeurei (sol nisipos, lutos) aflat intr-o zona luminata de razele soarelui cat mai multe ore pe zi.

Cultivatorii de zmeura trebuie sa stie si ca, zmeura trebuie ferita de vant. Pentru rezultate de nota 10, terenul de producere a zmeurii trebuie sa fie arat in intregime sau sapat cu gropi de o adancime de cel putin 30 de cm. Inainte de plantare este important sa se faca analiza continutului de elemente macro si micro in sol, pentru determinarea starii nutritive a solului.

Zmeura poate fi plantata pe teren plat, cu o conditie: sa fie bine drenat. In ceea ce priveste spatiul dintre plante se recomanda o distanta de 30 de cm intre radacini. Se recomanda instalarea unei plase din sarma deoarece tulpinile de zmeura au tendinta sa se indoaie atunci cand produc fructe.

Zmeura Sugana este un soi cu randament ridicat, recunoscut petru fructele sale de dimensiuni foarte mari. De la un singur tufis, in timpul verii, se pot recolta chiar si 9 kg de fructe. Avantajul este acela ca, nefiind un soi pretentios, poate fi cultivat pe scara larga.

De asemena, se culege usor si prezinta o rezistenta mare la transport. Sugana se comporta bine la seceta si inghet, la boli si mucegaiuri. Se poate cultiva atat in ghivece si gradini cu suprafete mici, cat si pe suprafete extinse. Fructele pot fi consumate proaspete, congelate sau semi-preparate.

Principala caracteristica a soiului zmeur Sugana:  fructifica de doua ori pe an, la inceputul verii- in luna iunie si vara tarziu- la sfarsitul lunii august.

Pentru rezultate foarte bune este recomandat sa ai la dispozitie material saditor de calitate. SC STRONG BERRY SRL comercializeaza drajoni zmeur Sugana, zmeura Suganazmeur Sugana la preturi avantajoase, cu livrare in toata tara. Mai multe detalii gasesti pe strongberry.ro.

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More